Avioehto

Avioliittolaki perustuu puolisoiden omaisuuden erillisyyden periaatteelle. Avioliiton aikana kumpikin puoliso omistaa sen omaisuuden, joka hänellä on ollut ennen avioliiton solmimista tai jonka hän on itse hankkinut. Yhteisesti hankittu omaisuus on yhteistä.

Avioliiton päättyessä joko toisen puolison kuolemaan tai avioeroon sovelletaan jaettavaan omaisuuteen avio-oikeutta koskevia sääntöjä. Tällöin määritellään kummankin puolison omaisuus, minkä jälkeen enemmän omistava puoliso suorittaa vähemmän omistavalle tasinkona niin paljon, että molempien osuus on yhtä suuri.  

Näin tapahtuu, jos puolisot eivät ole solmineet avioehtosopimusta. Jos siis puolisot haluavat säilyttää oman omaisuutensa avioerotilanteessa, on paikallaan laatia avioehtosopimus. Erityisen tärkeää avioehdon laatiminen on tilanteessa, jossa toinen puoliso on joutunut ottamaan huomattavia velkoja esim. yritystoimintaansa varten. Avioehdolla voidaan tällöin estää velattoman puoliso joutuminen toisen velkojen maksumieheksi.  

Avioehtosopimus voidaan laatia jo ennen vihkimistä, mutta se tulee voimaan vasta, kun avioliitto on virallisesti solmittu. 

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

Lakiasiaintoimisto Rauno Paakkinen Oy
Poukantie 14
04410 JÄRVENPÄÄ

Y-tunnus: 2372240-1
Puh: 050-5365888

2. Rekisteriasiat

Asiakaspalvelumme vastaa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin mahdollisimman nopeasti.

3. Rekisterin nimi

Lakiasiaintoimisto Rauno Paakkinen Oy:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen asiakastietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja asiakkaista:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Matka- ja/tai muu puhelinnumero
  • Organisaatio ja asema
  • Organisaation osoitetiedot
  • Yhteysloki

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Pääsääntöisesti osoitelähteet on eritelty mikäli ne ovat muita kuin ensiksi mainittuja.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppanien tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.